poceni-spletna-stran

Ali se splača kupiti poceni spletno stran? Seveda, dobra spletna stran ni nujno tudi draga spletna stran. Poglejmo si kaj od spletne strani resnično potrebujete in kako se postopati izdelave spletne strani, da boste plačali čim manj.

Katero platformo izbrati?

Na voljo je mnogo različnih platform za izdelavo spletne strani. Preko 30% strani na svetu je izdelanih na WordPress “open source” platformi. Ta je za večino podjetij dejansko najcenejša rešitev. Ponuja namreč mnogo vtičnikov in predlog, ki omogočajo izdelavo unikatne in vsestranske spletne strani.

Druge platforme, kot so Weebly, Joomla, Drupal, … so bolj specifične predvsem pa nudijo manj brezplačnih informacij o tem, kako nekaj narediti in manj brezplačnih razširitev. Drupal je primeren za podjetja, ki želijo imeti integriran CRM in avtomatizacijo. Weebly in Joomla pa sta zastonj in zelo enostavna, dokler ne potrebujete “več”. Potem je stvar dražja, kot WordPress.

Kaj potrebujete od spletne strani

Namen spletne strani je, da vam prinaša potencialne kupce. Ne glede na to, ali prodajate profesionalne storitve, izdelke ali nastanitve, v vseh primerih se boste morali nekako uvrstiti v iskalnikih in zakupiti tudi spletno oglaševanje. Katera oblika spletnega oglaševanja je za  vas primerna je odvisno od dejavnosti.

Spletna stran mora torej imeti možnosti nadgradenj. Morda boste potrebovali podporo za hitra sporočila na spletni strani, podporo za e-poštni marketing, novo pristajalno stran, vgradnjo orodij za digitalni marketing in podobne rešitve. Vse to vam WordPress omogoča. Digitalni marketing se vedno bolj spreminja v inbouind marketing, zato je smiselno gledati na potrebe, ki jih boste imeli, če boste tega izvajali. Preberite si več o zahtevah, ki jih ima spletna stran za inbound marketing.

Za optimizacijo strani boste potrebovali obilo tekstov, visoko hitrost strani in prijaznost mobilnim napravam in uporabnikom na splošno.

Kako izbrati ponudnika za izdelavo

Na voljo je mnogo ponudnikov, ki omogočajo izdelavo ugodne spletne strani. Cena izdelava spletne strani na WordPress naj bi znašala le 200 € poleg pa so še stroški gostovanja in predloge spletne strani ter domene. Res pa je, da lahko tudi pri gostovanju najdete ponudnika, ki nudi brezplačno gostovanje ne le za e-poštni naslov, temveč tudi za spletno stran.

Med ponudniki izdelave spletnih strani jih boste v Sloveniji našli kar nekaj. Najceneje bo, če se ne obračate na agencije in programerska podjetja, temveč poiščete posameznike oz. strokovnjake. Ti vam bodo naredili spletno stran po meri in za dovolj dostopno ceno.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja