Spletne strani

Izdelava, urejanje in vodenje spletnih strani

Ne glede na to, ali že imate spletno stran, ali še ne, boste morali to stran vzdrževati in posodabljati. Morda morate dodati novo vsebino, morda kaj izboljšati, posodobiti, … Spletna stran nekako od-slikava delovanje in poslovanje podjetja. Vsako podjetje tako mora na nek način urejati tudi svojo spletno podobo. Pomembno pa je, da je spletna stran zrcalo poslovanja v vseh aspektih. Od jasnosti in preglednosti do tega, da je vredna zaupanja in seveda tudi strokovna.

Poglejmo si, kakšna je dobra spletna stran

Uporabna spletna stran

Uporabna spletna stran pomeni, da jo lahko “logično” uporablja povprečen upoorabnik spleta. Z naprav s katerih običajno uporabniki to počno. Torej spletna stran mora biti uporabvna za pametne telefone, namizne računalnike in tablice.

Struktura spletne strani mora omogočati uporabniku, da doseže, kar išče, v čimmanj klikih. Vsak klik pomeni čakanje, da se naloži nova stran …

Uporabnost pa se nanaša tudi na vsebino. Vsebina spletne strani mora biti berljiva in uporabna za uporabnika.

Pregledna spletna stran

Preglednost spletne strani pomeni, da na njej uoprabnik najde osnovne kontrolnike,  s pomočjo katerih uporablja spletno stran. En primer tega je, da s klikom na logotip zaide na domačo stran.

Dostopna spletna stran

Dostopnost spletne strani velja tako za dostopnost iz različnih lokacij, iskalnikov in seveda sorodnih strani. Dostopnost pomeni tudi časnovno ne-motenost. Spletna stran mora biti dostopna stalno, hkrati pa od koderkoli.